Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, hosszú távon is velünk marad a Covid: így kaphatjuk vissza az életünket

Portfolio
Két évvel a világjárvány kezdete után az újabb és újabb Covid-19-változatok megjelenése rávilágított arra a tényre, hogy a vírus várhatóan hosszabb távon is velünk fog maradni. Ez azt jelenti, hogy a világnak hosszú távú stratégiákat kell találnia a deltával, az omikronnal és az elkövetkező törzsekkel való együttélésre. Ahogy az országok változó ütemben nyitnak újra, vannak dolgok, amelyeket az egyének és a vállalatok megtehetnek annak érdekében, hogy óvatosan visszatérjenek valamiféle normalitáshoz. Az egyszerű, de állandó változtatások az emberek életében és munkájában korlátozhatják a kockázatokat. Ezeket gyűjtötte össze 5 pontban a Bloomberg cikke.

„Eddig a kormányok voltak felelősek az emberek viselkedéséért, de nem hiszem, hogy a jövőben is ilyen mértékben beavatkoznak, így a vírus elleni küzdelem egyre inkább egyéni döntés lesz” – mondta Benjamin Cowling, a Hongkongi Egyetem epidemiológiai professzora. A vakcinák kapcsán azonban fordított a helyzet: természetesen a vakcinák is segítenek a járvány elleni küzdelemben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái