Előfizetői tartalom

Bivalyerős bőrfotel, ami felviszi a nők pulzusát

Portfolio
Ha az ember lehetőséget kap Porschét vezetni, tesztelni, akkor elsőre – érthető módon – azonnal egy 200 feletti közúti száguldás villan be a lelki szemei előtt, miközben a kanyarokat az utolsó pillanatban szinte driftelve éli túl, mindenki őt bámulja és az út széléről lelkes tömegek süvegelnek a kocsinak és a vezetői teljesítményünknek. Aztán gyors kijózanodás és bevillan, hogy a Porsche már réges régóta sokkal több, mint ez az élmény. Család, biztonság, teljesítmény, presztízs, kényelem, elegancia, kifinomultság, játékos színek, vibrálás. Ezek az újfajta hívószavak, és működnek. A számok pedig egyértelműen bizonyítják, hogy a Porsche nem, hogy nem hibázott, hanem egyenesen egy fejős tehenet hívott életre azzal, hogy beszállt a gyerekeket az iskolába szállító, hétvégi bevásárlást intéző, barátnőkhöz kávézni átruccanó, városi életérzést és presztízst vadászó szuburbanizációs autók piacára. A Porsche egyik sikertermékéből, a Macanból, 2014 óta mintegy 600 000 darabot értékesítettek, és most az ünnepek előtt bemutatták a legújabb változatokat, így ha másnak is gondot okozna évről-évre kitalálni a párunknak (feleségünknek) egy méltó ajándékot, akkor most tálcán kínáljuk a tuti tippet. Mit tud az új Macan és milyen volt vezetni állandó sebességkorlátozások közepette? Éjszakai városnézős vezetéssel és erdei főutas krúzolással teljesítettük a varsói melót.

Először is a cím. Két fontos állítást emeltünk ki, amiket szeretnénk kontextusba helyezni. Bivalyerős. Az új Macan GTS verziója (hiszen ki törődik ilyen gépcsodáknál az alapmodellel és a fogyasztással) immáron 440 lóerős, ami 60! lóerővel több, mint az előző szériában. Illetve a cég tájékoztatása szerint, vagyis nem csak a megérzésünk alapján, de hivatalosan is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés