Előfizetői tartalom

Szertefoszlott remények: így válik újra pokolivá az oltottak élete is

Zsoldos Ákos
Az országok szerte Európában olyan lezárásokról döntöttek novemberben, amelyek részben a tavaly téli állapotokat idézik. A védekezésnek két típusa van: az országok nagyobb része csak az oltatlanok mobilitását korlátozza, kizárva őket a szolgáltatószektor egyes szegmenseiből, miközben az oltottak nagy szabadságban élnek. Másik részük viszont általános lezárásról döntött, és az oltottakat is korlátozza. A döntés felháborította a lakosság beoltott hányadát, mert az oltás felvételekor egészen más jövőképet képzeltek el. A nyugodt tél reményei szertefoszlottak - de vannak pozitívumok is. Az ugyanis látszik, hogy hosszabb távon az átoltottság növelése szigorú lezárások nélkül is megoldást jelenthetne: a magas átoltottságú országok ugyanis lényegesen lazább intézkedéseket hoztak.

A koronavírus kihasználta a hibáinkat Amikor nyár elején 50% körüli átoltottságnál eldobtuk a maszkot, alighanem senki nem számított rá, hogy az idei karácsonyi készülődésre megint a nyomasztó hírek vetnek majd árnyékot. Európát ismét letarolta a koronavírus, a magas átoltottság ellenére új csúcsra jutottak a fertőzésszámok. Noha a vakcináció elindításakor is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái