Előfizetői tartalom

Lecsapott a fogyasztóvédelem: szinte az összes vizsgált gyermekcipőt és babaruhát kivonatták a forgalomból

Portfolio
A magyar fogyasztóvédelmi szakemberek a három év alattiaknak készült, strasszokkal, gyöngyökkel vagy szegecsekkel ékesített lábbelikre, ruhákra utaztak legújabb vizsgálati akciójukban és az eredmény lesújtó lett a gyártók és a szülők szempontjából is. A huszonegy lábbeli és ruha közül a laboreredmények alapján mindössze egy szandál és egy kardigán maradhatott forgalomban, a többit mind kivonatták a forgalomból annak súlyos kockázata miatt, hogy a leváló apró díszítések fulladásveszélyt okozhatnak – derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium hétfő reggeli közleményéből.

A tárca akkreditált műszaki laboratóriuma a ruhákra, cipőkre varrt vagy ragasztott apró díszítések felerősítési szilárdsági vizsgálatát végezte el. Ha a strasszok, flitterek, gyöngyök könnyen leszedhetők, leszakadhatnak, a légutakba kerülve fulladásveszélyesek lehetnek. A termékbiztonsági szempontból gyanús tizenöt gyermekruhából és hat gyermeklábbeliből egy-egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés