Előfizetői tartalom

Megszületett az uniós alku: áfacsökkentés jöhet a napelemekre, kerékpárokra és gyerekruhákra is

Portfolio
Megszületett a gazdasági és pénzügyminiszterek keddi brüsszeli ülésén az uniós áfa-irányelv módosításáról szóló egyhangú megállapodás, amelynek értelmében például kedvezményes áfakulcsot alkalmazhatnak majd a tagállamok a napelemekre, a hagyományos és elektromos kerékpárokra, a gyermek ruházati termékekre, illetve a hulladék újrahasznosítási szolgáltatásokra is.

A szlovén soros elnökség által kiadott közlemény szerint a Tanács megállapodott abban is, hogy 2030. január 1-ig megszüntetik a fosszilis tüzelőanyagokra és a hasonló üvegházhatást okozó termékekre vonatkozó kedvezményes hozzáadottérték-kulcsokat vagy adómentességeket. Emellett 2032. január 1-jével megszűnnek a műtrágyák és növényvédő szerek csökkentett adómértékei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés