Előfizetői tartalom

Példátlan kínai kötvénykibocsátásra készül a magyar állam

Portfolio
Miután hétfőn közzétette az Államadósság Kezelő Központ, hogy elkészült Magyarország Zöld Kötvény Hatásvizsgálati jelentése 2020-ra, kedd hajnalban arról számolt be a Reuters IFR szolgáltatása, hogy megbízta Magyarország a Bank of China pénzintézetet a magyar állam által tervezett zöld kínai kötvény kibocsátásának megszervezésével. Ez a magyar állam szemszögéből példa nélküli kötvénykibocsátás lenne a bankközi kötvénypiacon, és előttünk a régióból csak a lengyelek léptek meg hasonlót idén októberben.

A magyar állam már korábban megszerezte a zöld kötvény kibocsátási lehetőséget a kínai piacra, és a kibocsátási programja összhangban van a nemzetközi zöld kötvény kibocsátási sztenderdekkel – utal rá a tudósítás. A kínai zöld kötvény kibocsátási tervet a magyar állam még október végén nyújtotta be az illetékes kínai hatóságnak és a kérelemben az volt benne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés