FONTOS Visszatér a rettegett benzinárstop?! Hajszálnyira vagyunk az autósok rémálmától
 
Előfizetői tartalom

Zöld hitel nélkül komoly veszélybe kerülhetnek a vállalatok zöld projektjei

Portfolio
December 5-ig tartott a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, ahol számos magyar, és a régióból érkező vállalat is a kiállított. Közülük mutatunk be néhányat: egy gazdaságos autómosó szolgáltatót, egy repülőgépgyártót, és egy olyan céget is, amely a zöld finanszírozás kritériumainak való megfelelésben segíti a vállalatokat. Az utóbbi cég vezetőitől megtudtuk egyrészt, hogy a jelenlegi emelkedő kamatkörnyezetben egyre sürgetőbbé válik a vállalati zöld hiteltermékek bevezetése, ha el akarjuk kerülni az új zöld projektek visszaesését, másrészt azt is, hogy az önkormányzatok és az egyetemek hosszú távú zöld stratégiája legalább olyan fontos a klímacélok elérésében, mint a vállalatok átalakulása.

A vállalatok, az önkormányzatok, és az egyetemek zöld átállásának is épp itt az ideje Az MKB Consulting fő profilja a vállalatfinanszírozási tanácsadás, melyben kiemelt szerep jut a fenntartható fejlesztések finanszírozásának. A cégen belül egy külön csapat foglalkozik ezzel a területtel, amely főként a Zöld Finanszírozási Keretrendszerek készítését (ide tartozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés