baromfi tyúk madárinfluenza
Gazdaság

Célpont lehet Magyarország is - Akvizíciókat tervez a francia baromfifeldolgozó óriás

Portfolio
Akvizícióban gondolkodik Franciaország legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, az LDC, amely növekedési stratégiája részeként vizsgálja az európai felvásárlásokat olyan piacokon vagy azok környékén, ahol már jelen van. Jelenleg vizsgálja a Magyarországgal szomszédos országokat is - mondta a Reutersnek a Philippe Gelin, a csoport nemzetközi piacokért felelős vezetője.

Philippe Gelin, a csoport nemzetközi piacokért felelős vezetője elmondta, hogy a csoportnak jelentős piaci részesedése van Franciaországban, ahol a baromfipiac 40%-át és a hűtött csemegepiac 50%-át birtokolja - tette hozzá.

Ismertették, hogy a csoport 2020/21-ben 4,4 milliárd euró árbevételt szerzett, ebből 830 millió euró Franciaországon kívüli exportpiacairól származott. Az LDC a nemzetközi terjeszkedést 20 évvel ezelőtt kezdte meg egy lengyelországi vállalat, az Európai Unió legnagyobb baromfitenyésztésének átvételével. Ezt követően többségi részesedést szerzett egy magyarországi baromfiüzletben, egy belgiumi import-export cégben, és az év elején a walesi Capestone baromfiipari vállalatban, amely az Egyesült Királyság szabadtartási és biopiacának 7%-át jegyzi.

2018-ben a vállalat a magyar Tranzitot vásárolta meg, amellyel a francia cég magyar kacsa- és lúdfeldolgozó bázist akart szerezni, valamint egy számottevő exportcsatornát Németország felé.

Az LDC az új piacokra lépéskor a családi vállalkozások felvásárlását részesíti előnyben, de továbbra is nyitott más lehetőségekre – mondta Gelin, aki jövőre veszi át a vezérigazgatói posztot, de továbbra is a nemzetközi divízió élén marad. "Az LDC-csoport a lehetőségek függvényében képes nagyobb akvizíciókat végrehajtani" - tette hozzá. Gelin szerint a többségi részesedéssel olyan vállalatokat célozhatnak meg, amelyek évi 200 millió eurós (225 millió dolláros) árbevétellel rendelkeznek.

"Mindenekelőtt erősíteni szeretnénk a lengyelországi, magyarországi és brit akvizíciókkal, olyan helyeken, ahol már jelen vagyunk"

- húzta alá, hozzátéve, hogy a csoport más európai országokat is vizsgál, köztük a Magyarországgal szomszédos országokat is – mondta. A csoport több potenciális partnerrel is kapcsolatban áll, mondta Gelin, aki ennél további részletet nem osztott meg.

Ez a bejelentés nagyon közel van a francia köztársasági elnök Emmanuel Macron hétfői magyarországi látogatásához. A terv szerint a francia államfő kétoldalú megbeszélést folytat Áder János köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel.

EZT KÖVETŐEN A VÁRKERT BAZÁR ÉPÜLETÉBEN A V4-EK KORMÁNYFŐI EGYEZTETNEK EGYMÁSSAL, MAJD CSATLAKOZIK HOZZÁJUK A FRANCIA ELNÖK.

Címlapkép forrása: Getty Images

rakéta háború orosz amerika
volkswagen kína
fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa
Trump beszólt, idén is elkerülheti az államcsődöt Amerika
német berlin
vakcina oltás koroavírus

Kiszámoló Ez történt a héten

Az amerikai külkereskedelmi egyenleg újra tovább romlott novemberben. A havi 99 milliárd dolláros áruhiányt csak némileg...

Holdblog Értéktelenedő pénz

A pandémia évei a pénz nyomtatásának (elértéktelenedésnek) évei voltak, ez vélhetően nem újdonság, hiszen...

Holdblog Álomgyilkosok

Úgy tűnik a tőzsdei álmodozás korának egyelőre vége. 2020 tavaszától hatalmas mennyiségű frissen teremtett jegybankpénz/költségvetési...

2022. április 6.
Agrárium 2022
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó

Elemző munkatárs

Elemző munkatárs
Díjmentes online előadás
Mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Online előadás
Milyen részvényeket érdemes most venni?
tilos utazás tiltás