Előfizetői tartalom

Célpont lehet Magyarország is - Akvizíciókat tervez a francia baromfifeldolgozó óriás

Portfolio
Akvizícióban gondolkodik Franciaország legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, az LDC, amely növekedési stratégiája részeként vizsgálja az európai felvásárlásokat olyan piacokon vagy azok környékén, ahol már jelen van. Jelenleg vizsgálja a Magyarországgal szomszédos országokat is - mondta a Reutersnek a Philippe Gelin, a csoport nemzetközi piacokért felelős vezetője.

Philippe Gelin, a csoport nemzetközi piacokért felelős vezetője elmondta, hogy a csoportnak jelentős piaci részesedése van Franciaországban, ahol a baromfipiac 40%-át és a hűtött csemegepiac 50%-át birtokolja - tette hozzá. Ismertették, hogy a csoport 2020/21-ben 4,4 milliárd euró árbevételt szerzett, ebből 830 millió euró Franciaországon kívüli exportpiacairól származott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés