Előfizetői tartalom

Felfedte nagy terveit Macron, amelyek komoly vitákat hozhatnak a magyar kormánnyal is

MTI
|
Portfolio
A tagállamok szuverenitásának megtartása mellett az európai szuverenitást is erősíteni kell, hogy az EU önállóan is képes legyen fellépni a világban és közben meg kell reformálni a menekültügyi kihívások miatt a schengeni övezetre vonatkozó szabályokat – többek között ezt a két nagy tervet vázolta fel ma Emmanuel Macron francia elnök a 2022 első félévi francia uniós soros elnöki időszakra készülve. Mindkét téma komoly vitákat hozhat többek között a magyar kormánnyal, amely a tudósításhoz képest más álláspontot képvisel. Ezek egyeztetésére is lesz lehetőség a jövő hétfői budapesti V4-csúcson, amelyen Macron is ellátogat.

Erős határvédelem, "Schengen politikai irányítása" Az Európai Unió januárban kezdődő francia soros elnöksége az "európai stratégiai szuverenitás" meghatározását és egy, a határait ellenőrizni képes Európa létrehozását javasolja – hangsúlyozta Macron a francia soros elnökség prioritásairól tartott sajtótájékoztatóján. "Ha egy mondatban kellene összefoglalnom...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái