vakcina oltás gyermekek oltása 5-11 évesek koronavírus
Gazdaság

Gyerekek oltása: hiányosságra derült fény

Portfolio
A Koronavírus Sajtóközpont szerda délelőtt jelentette be, hogy megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához. Olvasóink tapasztalataiból kiderült: a szülők csak olyan email címmel regisztrálhatnak, amit korábban még nem használtak a felületen. Ez pedig elakadást okozhat már a folyamat legelején.

Kellemetlen hiányossággal indul el a 12 év alatti gyermekek oltási kampánya. Megnyílt ugyanis a regisztrációs felület a korábban már ismert vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlapon, ahol a szülők a gyerekek adataival tudnának regisztrálni. Olvasóink ugyanakkor azt tapasztalták, hogy

csak olyan címmel lehet regisztrálni az oldalon, amit eddig nem használtak a rendszerben.

Erre utal az egyik olvasónk által küldött kép is. Az érintett gyermek egyik szülője akarta regisztrálni oltásra a gyerekét, azonban a saját (apa), korábban már használt email címével szeretett volna regisztrálni. A felület azonban hibaüzenetet dobott ki, miszerint az email címet már használták. Ez való igaz, hiszen az érintett apa is felvette az oltást a korábbi, hónapokkal ezelőtti regisztrációja során.

Olvasónk felvetette, hogy a felületet és a mögötte álló rendszert nem ártott volna frissíteni a gyermekek oltási kampányának kezdete előtt, hiszen nem elvárható, hogy például egy 6 éves gyermeknek saját email címe legyen.

Nyilván szóba jöhet másik email cím használata, és a felnőttek esetében nem kizárt, hogy valaki több email címmel is rendelkezik (vagy az új vakcina regisztráció céljából új email címet hoz létre), azonban olvasónk nem tartja felhasználóbarátnak ezt a megoldást.

A felület fentebb bemutatott hiányosságából fakad, hogy egy szülő egy email címmel nem tud egyszerre több gyermeket regisztrálni az oltásra, ha például a családban több 5-11 év közötti oltakozó akadna. Ez pedig tovább növeli a regisztrációval kapcsolatos adminisztratív előkészületeket.

Az RTL Klub a szerda esti híradójában is hasonló problémákról számolt be.

A kormány közben hivatalos Facebook-oldalán azt közölte, hogy a jövő héten érkező vakcinaszállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től. A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes. A gyermekek oltása az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál fog történni. A regisztráció után megnyílik az időpontfoglaló, de arra csakis regisztráltak tudnak jelentkezni.

Az 5-11 évesek oltásának hátteréről részletesen cikket írtunk:

Címlapkép forrása: MTI/Komka Péter

covid részleg kórház omikron járvány koronavírus
bullbear
szijjarto kkm
koronavírus oltás
koronavírus covid-19 vakcina oltás pandémia
iskola tábla

MNB Intézet A fánk-hatás

A pandémia alaposan megbolygatta az ingatlanpiaci folyamatokat. Két kutató arra a kérdésre kereste a választ, hogy...

Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Online előadás
Megnézzük a rések típusait és következményeit aktuális példákon keresztül.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
covid részleg kórház omikron járvány koronavírus