Előfizetői tartalom

Matolcsy György keményen ellenzi a budapesti reptér visszavásárlását

Portfolio
A csütörtök esti pénzügyminisztériumi bejelentés kapcsán különös jelentősége van annak, hogy előtte néhány nappal Matolcsy György jegybankelnök határozottan amellett érvelt: „a budapesti repülőtér visszavásárlása mind a pénzügyi egyensúly, mind a térszerkezeti egyensúly szempontjából hibás döntés lenne.” A kormány a legutolsó hivatalos jelzések szerint továbbra is szeretné megvenni a repteret, de a jelek szerint lehet, hogy a költségvetési mozgástér most beszűkült ehhez és ezért halaszt el bizonyos beruházásokat, hogy költségvetési mozgásteret "csináljon" magának.

A Magyar Nemzet hasábjain jelent meg a szokásos hétfői publikációs sorozatban Matolcsy György jegybankelnök újabb véleménycikke, ezúttal a kormány által tervezett, állítólag már célegyenesben lévő tranzakció határozott ellenzéséről: a budapesti reptér visszavásárlásáról. A jegybankelnök az írásában leszögezi: „Magyarországnak szüksége van egy központi repülőtérre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés