Előfizetői tartalom

Elementáris erővel törhet be Magyarországra is az omikron - Van egy mentőötlete a szakértőnek

Portfolio
A koronavírus-járvány 4. hulláma kedvező fordulatot vett, ennek a hétnek a legfontosabb fejleménye a pozitív esetek számának a csökkenése volt. Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője szerint karácsonyra még jobb lehet a helyzet, mint ahogy eddig várható volt. Ez azonban egyrészt nem jelenti azt, hogy a delta hullám teljesen lecsengene, és megszűnne, másrészt hamarosan jön az omikron variáns. Vattay Gábor az új változat kapcsán figyelmeztet: január-februárban újabb járványhullámot indíthat el, ami könnyen lehet, hogy leterheli a kórházakat, de most még lehet ellene védekezni.

Javult a járványhelyzet az elmúlt időszakban, így csupa pozitív fejleményről számolhatunk be, ami a rövidtávú hazai kilátásokat illeti. Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője a Portfolio-nak küldött elemzésében azt írja, hogy ennek a hétnek a legfontosabb fejleménye a pozitív esetek számának a csökkenése volt. Az előző héten még csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés