Előfizetői tartalom

Energiaválság: felmondott a győri távhőcégnek a gázkereskedő, hét napja van új ellátót találni

Portfolio
Felmondta a Global NRG Zrt. a győri távhőszolgáltató, a Győr-Szol gázszerződését, amely jövő héttől válik hatályossá, így onnantól hét napja van a 25 ezer lakást fűtő cégnek, hogy új gázkereskedőt találjon - írja a Telex. Az érintett háztartásokban biztosan lesz fűtés, a távhős cég viszont az eddigi szerződéséhez képest ötszörös áron lehet kénytelen gázt vásárolni, ami a városnak akár 5 milliárd forint plusz költséget is okozhat, ezért valószínűleg állami segítséget kér majd. Ha viszont nem sikerül 7 napon belül új gázkereskedőt találnia, akkor szintén az állam léphet közbe a távhős cég átvételén keresztül.

Bár a cikk nem említi, de feltételezésünk szerint az egész ügy gyökere az, hogy a Global NRG Zrt. nem szerezte be a piacról azt a teljes várható gázmennyiséget, ami a győri távhős cégnek szükséges (volt) és így az elszállt piaci gázárak mellett hatalmas plusz költségekbe szaladna bele. Ezért szerette volna utólag módosíttatni az idén áprilistól szeptember végéig terjedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés