Előfizetői tartalom

Új híd épülhet Budapesten! - Nagy változás jöhet a két legnépesebb kerület életében

Portfolio
Elkészültek a Rákosrendező fölötti hídról és a kapcsolódó úthálózatról szóló tanulmánytervek, amelynek alkalmából tervismertető fórumot tartottak pénteken – derül ki a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) közleményéből. Az eseményen többek között a BFK vezérigazgatója, Vitézy Dávid ismertette az elképzeléseket, amelyek azért kiemelt jelentőségűek, hiszen Budapest két legnépesebb kerülete, Angyalföld és Zugló között teremtenek majd új villamosos, trolibuszos, közúti, kerékpáros és gyalogos kapcsolatot, továbbá vasúti átszállópont is épül majd.

Az előkészítés alatt álló projekt legfontosabb része a Rákosrendező vasútállomás feletti híd, illetve a nagy kapacitású parkolóházak megépítése a Mexikói úti metróvégállomásnál. Emellett kiemelt cél a környezetrendezés, a közlekedési módváltás elősegítése, továbbá a vasút és a sztrádabevezető területelválasztó hatásának a megszüntetése – emeli ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés