Előfizetői tartalom

Itt a fordulat: Magyarországon az omikron, de nem az állami hatóság mutatta ki!

Portfolio
A beérkezett mintákból kettő esetében mutatták ki a koronavírus omikron variánsát Magyarországon - mondta Müller Cecília, az országos tisztifőorvos az M1 Híradóban. Ezt azonban nem a Nemzeti Népegészségügyi Központ azonosította, hanem egy magánlabor. Vagyis a magyar járványügy továbbra is nagyon súlyos hiányosságokkal küzd, a szekvenálás (variáns követés) kifejezetten gyenge hazánkban. Az első hazai omikron-fertőzötteket a Neumann Labs PCR vizsgálata mutatta ki. A mutáció egy házaspárt fertőzött meg, melynek tagjai nem tettek külföldi látogatást, így bizonyosan itthon kapták el a betegséget. A házaspár igazolt omikron-fertőzése mellett a magyar labor további gyanús eseteket is vizsgál.

Immáron bizonyítottan jelen van Magyarországon is a legújabb, omikronnak elnevezett, Dél-Afrikából származó koronavírus-mutáció, amit egészségügyi szakmai szervezetek az „aggodalomra okot adó” kategóriába soroltak - közölte a Neumann Labs. Az eddigi két igazolt omikron-variáns által okozott fertőzést a Neumann Labs-ben azonosították, további gyanús eseteket pedig még...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái