Előfizetői tartalom

Megtudtuk, miért mondták fel a győri távhőcég szerződését és azt, hogy hogyan tovább

Annyira jelentős volt a Győr-Szol Zrt. földgáz többletfogyasztása a szerződésben rögzítetthez képest, hogy az elszálló piaci gázárak mellett „nem lehetett meghagyni az eredeti kereteket, mert az tovább növelte volna a veszteségeinket, illetve a többi ügyfelünk ellátásbiztonsági kockázatait”, és végül ezért kényszerültünk felmondani a gázszerződést – jelezte a Portfolio-nak Jellen Kornél. A Global NRG Zrt. igazgatóságának elnöke elárulta, hogy rövidesen elkezdődik az a 7 napos periódus, amelyen belül a győri távhőszolgáltatónak vagy egy másik földgázkereskedővel kell szerződnie a távhővellátás folytatásához, vagy az Energiahivatalnak kell kijelölnie valakit. Azt megnyugtatásként ő is megerősítette, amit mi is kiemeltünk a hétvégi cikkünkben, hogy a 25 ezer érintett háztartásban biztosan zavartalanul folytatódik a távhőellátás, azaz lesz fűtés.

Jellen Kornél elmondta, hogy 7 éve a Global NRG Zrt. látja el földgázzal a Győr Szol Zrt.-t és a szerződés nem tért el a távhőszektorban jellemző mintaszerződéstől, azonban ez a szerződéses struktúra a mostani időkben nem volt fenntartható. Ezzel arra utalt, hogy az elmúlt években jellemzően a 15-25 euró/MWh ársávban ingadozott a földgáz piaci ára, és sem ő, sem más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés