Előfizetői tartalom

Újabb kutatás jelent meg az omikronról: a kétszer oltottak sincsenek biztonságban

Portfolio
Két dózisnyi AstraZeneca vagy Pfizer vakcina után sokkal kevésbé védettek az emberek a koronavírus omikron variánsával szemben, mint a korábbi változatok esetében – állapította meg az Oxfordi Egyetem hétfőn megjelent kutatása. A szakértők ugyanakkor bíznak abban, hogy a harmadik megerősítő oltás ismét jelentősen növeli a védettséget.

Az Oxfordi Egyetem kutató 28 nappal a második oltás után vizsgálták meg az érintettek vérképét, a kutatás alapján az omikron variáns esetében lényegesen kisebb az antitest-szint, mint a koronavírus korábbi változatainál. A tanulmány szerint voltak olyan kétszer oltott páciensek, akiknek szervezete egyáltalán nem tudta semlegesíteni az omikront.   A tanulmány szerzői szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés