Előfizetői tartalom

Magyarországon van a szupervariáns - Berobban az 5. hullám?

Portfolio
Magyarországon is azonosították a koronavírus új, gyorsan fertőző szupervariánsát, az omikront. Az omikron duplázódási ideje 3-4 nap, ilyen gyorsan még egyetlen mutáció sem terjedt. Szakértők szerint a változat hamar dominánssá válhat Európában, így Magyarországon is. Az omikron heteken belül megfordíthatja a magyar járványgörbét is. Egyetlen védekezési lehetőség van ellene: a 3. oltás. Aki pedig már régen vette fel a 3. oltást, annak minden bizonnyal jövőre, amikor az omikron erőre kap, kell a 4. oltás.

A beérkezett mintákból kettő esetében kimutatták a koronavírus omikron variánsát Magyarországon - mondta tegnap Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Több esetet még nem fedtek fel, de mint arra korábban utaltak, Európában a variáns már közösségi terjedést mutat, így nem meglepő a magyarországi megjelenése. Mint Müller Cecília mondta, ettől függetlenül még mindig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés