Előfizetői tartalom

Jerome Powell már egy szóval sem mondta, hogy az infláció átmeneti lesz

Portfolio
Bejelentette a Fed az eszközvásárlási programjának gyorsabb kivezetését, azaz akár már 2022 márciusában véget érhet a program és elkezdődhetnek a kamatemelések. Utóbbiból három is lehet jövőre, az alapkamat 2024 után pedig elérheti a neutrálisnak tekinthető 2,5%-ot. Jerome Powell elnök a sajtótájékoztatón már nem említette meg, hogy az infláció átmeneti, és a közlemény sem tartalmazta a "transitory" jelzőt. Ennek ellenére a közleményben is szerepelt, és a sajtótájékoztatón is elhangzott, hogy az inflációt felhajtó folyamatok a következő év vége felé mérséklődhetnek. A legnagyobb kockázatot továbbra is a járvány jelenti.

2021. december 15. 21:32 Megosztás Véget ért az esemény Lezajlott az év utolsó Fed kamatdöntése és az utána következő sajtótájékoztató. Íme egy pontokba szedett összefoglaló a legfontosabb mai történésekről: a Fed fokozta az eszközvásárlási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés