Előfizetői tartalom

Lefékezett a világgazdaság a 3. negyedévben

MTI
Lassult az OECD tagállamainak együttes gazdasági növekedése az idei harmadik negyedévben az előző negyedévvel összevetve. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) honlapján szereplő adatok szerint a GDP-növekedés 1,1 százalék volt a szeptember végével záródott három hónapban, kisebb a három hónappal korábbi 1,7 százalék bővülésnél. A növekedés lassulását az okozta, hogy számos OECD országban a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt ismét korlátozó intézkedéseket kellett bevezetni, ami fékezte a gazdaság bővülését.

A húsz legfejlettebb ország (G20) hazai összterméke viszont fordított képet mutat: 1,7 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben a második negyedévi szerényebb, 0,4 százalékos bővülés után, de az egyes országok gazdasági teljesítménye között hatalmas különbségek voltak. India gazdasági teljesítménye a második negyedévi 11,6 százalék csökkenés után a harmadik negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés