Előfizetői tartalom

Új előrejelzés érkezett: az omikron miatti aggodalom, az infláció és a kamatemelések éve lehet 2022

Portfolio
A következő év gazdasági kilátásait is az határozza meg, hogy miképp alakul majd a koronavírus-járvány újabb hullámainak lefolyása, és a jelenlegi európai lezárások miatt ismét csökkenhet a kibocsátás az eurózónában az első negyedévben - derül ki az ING 2022-re vonatkozó, átfogó elemzéséből. A bank közgazdászai szerint a magas infláció jövőre is velünk maradhat, de az év vége felé normalizálódhat a helyzet, ahogy a keresleti-kínálati súrlódások csökkennek. Az eurózónában viszont a jelenlegi átmeneti infláció hatására is beindulhat a strukturális áremelkedés, és hosszú évek után megjelenhet a középtávú előrejelzésben is az áhított inflációs cél. Az államok szerepe nőni fog, és a politikai folyamatok is nagy hatást gyakorolhatnak a jövő évi gazdasági kilátásokra.

Az omikronon múlik minden A világot jelenleg az omikronnal kapcsolatos félelmek dominálják, és ez hathat valamilyen mértékben a fogyasztói hangulatra – derül ki az ING bank 2022-re vonatkozó előrejelzéséből. Azt feltételezve, hogy az omikron az aggodalmak ellenére nem bizonyul majd veszélyesnek - azaz az országoknak nem kell lezárniuk -, összességében a fogyasztás is erős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés