Előfizetői tartalom

Oltásellenes tengerészgyalogosokat rúgtak ki

MTI
Az amerikai tengerészgyalogság 103 katonát bocsájtott el, amiért nem voltak hajlandóak beoltatni magukat a koronavírus ellen - közölte csütörtökön a Politico című amerikai lap.  A tengerészgyalogság eddig 1007 katona esetében engedélyezett felmentést az oltási kötelezettség alól, 3144 - vallási meggyőződés miatt benyújtott - kérelem még elbírálás alatt áll.

Az amerikai hadsereg egyébként a nap folyamán jelentette be, hogy menesztett hat katonai vezetőt, köztük két zászlóaljparancsnokot amiatt, hogy majdnem négyezer, aktív szolgálatban lévő katona tagadta meg az oltás felvételét elrendelő parancsot. Mindemellett 2767 katonát megrovásban részesítettek, aminek nyomán bár tovább szolgálhatnak, de előléptetésre a jövőben már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés