Előfizetői tartalom

A karácsony csendje és nyugalma lengi át az egész hetet

Portfolio
A jegybankok túl vannak az év utolsó kamatdöntésén, az EU-s országok vezetői az utolsó uniós csúcson átbeszélték a fontos dolgokat, a legfontosabb konjunktúraindexeket is közzétették múlt héten, így ez a hét már az ünnepi készülődés és az év végi pihenés jegyében telik. Lesznek azért fontos adatközlések, az amerikai inflációs adat például még borzolhatja a kedélyeket karácsony előtt, és a Magyar Nemzeti Bank szokásos heti kamatdöntésére is oda kell figyelni.

Hétfőn idehaza nem várunk semmilyen fontos közlést, külföldön is csak a kínai kamatdöntésre érdemes figyelni. A kínai gazdaság jelentős lefelé mutató kockázatokkal várja az év végét, de a jegybanktől a közeljövő kamatdöntésein jelentős élénkítés nem várható (amikor ez a cikk megjelenik, a decemberi ülés döntései már ismertek lesznek). 2021. december 20-26....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés