Előfizetői tartalom

Orbán Viktor elárult pár dolgot a 15 éves magyar-orosz gázszerződésről és a horvát LNG-tervekről

Portfolio
Igaz-e, miszerint ezer köbméterenként 225 dollár körüli áron kapjuk a 15 éves magyar-orosz gázszerződés keretében a gázt azért cserébe, hogy nem szállítunk visszafelé belőle az ukránoknak - szegezte a kérdést a mai Kormányinfón Orbán Viktornak a Financial Times, mire a kormányfő kétszer is kitérő választ adott. Azt viszont elismerte, hogy a tőzsdei árakhoz igazodik a gázárképlet. Utóbbi önmagában is fontos információ, mert így az egekbe emelkedő mostani tőzsdei árak idővel igenis hatással lesznek az állam beszerzési költségére. A horvát LNG-tervek is elhangzottak a mai év végi Kormányinfón.

Eddig nyilvánosan semmilyen információ nem jelent meg arról, hiszen államtitkot képez, hogy konkrétan milyen árazás van a 15 éves magyar-orosz gázszerződésben, és milyen egyéb feltételek miatt lett kedvező a képlet. Így már az is meglepő, hogy ennyire konkrét információt kérdezett meg az FT a kormányfőtől. Erre érthetően nem mondhatott semmi konkrétat a kormányfő, csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés