Előfizetői tartalom

Sosem volt még ilyen drága a földgáz Európában

MTI
Már tegnap is hatalmasat ugrottak a gázárak az európai tőzsdéken, de ez ma folytatódott és újabb rekordszintre, ezer köbméterenként 2000 dollár fölé szökött az európai gázár kora délutánra. A gázár reggel óta folyamatosan emelkedik arra a hírre, hogy leállt a gáztovábbítás a Lengyelországon és Fehéroroszországon áthaladó, kétezer kilométer hosszú Jamal-Európa gázvezetéken Németország felé.

A vezetéken ellentétes irányú gázszállítás indult el Lengyelország felé, azaz a földgáz most nyugatról keletre áramlik. A gázszállítás iránya attól függ, hogy a rendszert működtető cég melyik irányú gáztovábbításra kap nagyobb megrendelést.  A legnagyobb európai gáztőzsde, a holland TTF legközelebbi, januári határidős jegyzésében röviddel 13 óra után 174,61...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés