Előfizetői tartalom

Eldőlt: oltatlanoknak nem jár a fegyverpénz

Portfolio
A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint azok a rendvédelmi dolgozók, akik nem oltatják be magukat koronavírus elleni vakcinával, nem kaphatják meg a hathavi bérnek megfelelő jutalmat - számol be az RTL. A fegyverpénz sorsa régóta a levegőben lógott, most kiderült, hogy akik nem oltatják be magukat január végéig, azoknak vissza kell fizetni a futtatást. A fő kérdés, az oltatlanok mekkora része vállalja a vakcina felvételét a fegyverpénzért cserébe, és mennyien hagyják el inkább a munkahelyüket. A létszámadatok alapján az sejthető, hogy néhány százan már ki is léptek az állományból, hogy elkerüljék az oltást.

A rendelet (Magyar Közlöny, 2021./232.) szerint a szolgálati juttatást 2022. február 15. napjáig fizeti ki az állam. A különös rendelkezések között található az az intézkedése, mely szerint "nem jogosult a szolgálati juttatásra a hivatásos szolgálatot ellátó személy, illetve – amennyiben részére a juttatás már kifizetésre került – a 2021. december 31-ig megszerzett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés