Előfizetői tartalom

Mégis csúszik a magyar oltóanyag gyártása?

Portfolio
2022 végén nem kezdik meg a magyar oltóanyag gyártását, ehelyett egy olyan szer készül majd, amit a gyerekek oltására is lehet használni - ismertette Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Ez azért is érdekes, mert nyár elején egyszer már híre ment, hogy csúszni fog a gyártás kezdése, de akkor azt cáfolta a kormány és az ősszel végig következetesen 2022 végi indulásról beszéltek. A debreceni projekt csúszásának kockázatáról és az emiatt kialakuló relatív vakcinahiányról a Portfolio múlt héten már írt a Pfizer-rendelés exkluzív információja kapcsán és lényegében ezzel függ össze, amit tegnap Orbán Viktor kormányfő is bejelentett, miszerint a lakosságarányosan indokoltnál sokkal több omikron-variánsra optimalizált Pfizert rendelt az ország. Ma pedig az is kiderült, hogy ennek kisebb része érkezik 2022 második, nagyobb része pedig 2023 első felében, így a debreceni oltóanyaggyár elkészülésétől való függőség is enyhült.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című videósorozat legújabb részében számos témával foglalkozott - írja az Infostart. Beszélt arról is, hogy a program csúszása miatt 2022 végére még nem lesz készen a magyar koronavírus elleni vakcina, így a debreceni oltóanyaggyár egy szakmai fórum döntése alapján olyan vakcinát gyárt majd, amelyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés