Előfizetői tartalom

Megjött a kormány új bejelentése: 755 milliárd forinttal vágja meg a kiadásokat jövőre

Portfolio
A Pénzügyminisztérium szerda esti közleményében jelentette be azt, hogy 755 milliárd forintnyi beruházás átütemezésével valósul meg 2022-ben a tervezettnél alacsonyabb hiánycél. Tehermentesítik tehát a jövő évi költségvetést, de hogy ez a lépés konkrétan milyen projekteket érint, még mindig nem tudni. A szerda esti közlönyben megjelent határozatból derült fény arra, hogy hogyan is tervezi lefaragni a kiadásokat jövőre a kormány.

"A kormány egyes állami beruházások átütemezésével 755 milliárd forint megtakarítást ér el a jövő évi költségvetésben, így a GDP-arányos hiánycélt 5,9%-ról 4,9%-ra javítja. Mindez az államadósság-ráta gyorsabb csökkentését is lehetővé teszi - jelentette be a Pénzügyminisztérium. A tárca azzal érvel, hogy "a magyar gazdaság újraindítása sikeres", és hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés