Előfizetői tartalom

Komoly döntést hozott a kormány a győri távhőcég ügye nyomán, megvan a 33 milliárdos távhő-kompenzáció is

Portfolio
Miután egy elszámolási vita miatt felmondta a gázkereskedő a győri távhős céggel az ellátási szerződést, azt a döntést hozta meg a kormány, hogy április 15-ig megtiltja a hasonló esetek bekövetkezését – derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből. Egy másik kormányrendelet a győri esetre vonatkozóan megnyitja az utat a pénzügyi rendezés felé, egy harmadik rendeletben pedig felbukkan az a közel 33 milliárdos idei évi költségvetési kompenzáció, ami az egész távhőszektornak segít és volt már előjele a minap.

A 238-as számú Közlönyben három, távhővel összefüggő kormányrendelet is van, amelyek lényege az alábbi: A 753/2021. (XII. 22.) kormányrendelet „a veszélyhelyzet idején a földgázellátás folyamatos biztosítása érdekében szükséges intézkedésekről” címet viseli és röviden ezt rögzíti: „A földgázkereskedelmi engedélyes közszolgáltatóval, közfeladatot ellátó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés