Előfizetői tartalom

Matolcsy György: nincs pardon, a legjobb eszköz az infláció ellen a kamatemelés

Portfolio
Bár a Magyar Nemzeti Bank a világpiaci hangulat miatt ellenszélben van, ha az ország elvégzi a házi feladatait, annak idővel meglesz az eredménye - többek között ezt válaszolta Matolcsy György jegybankelnök a Magyar Nemzetnek adott interjújában a gyenge forintot firtató kérdésre. Matolcsy szerint az infláció megtörésére "a monetáris transzmisszió minden csatornáját használnunk kell." A kamatstop megerősíti az MNB-t, hogy a leghatározottabban lépjen fel az infláció ellen. A jegybank üdvözli a költségvetés hiánycsökkentő lépéseit.

Az interjúban elhangzott főbb kijelentések: A tartóssá váló szállítási nehézségek, a termelési láncok töredezettségei, az energiaválság egyik pillanatról a másikra hozta felszínre a korábbi, globális gazdasági modell gyenge pontjait. A válságkezelés ára az államadósásgok emelkedése, a soha nem látott pénzbőség, ezek pedig egyenesen vezettek az infláció gyors...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés