Előfizetői tartalom

Mindennek elszállt az ára, és ezen nagyon sok pénzt lehetett idén keresni

Portfolio
Amikor az idei év elindult, az emberiség már a vakcinákkal felvértezve igyekezett visszaszorítani a koronavírus járványt, a gazdaság újranyitása pedig javában elkezdődött. Az újranyitás miatt növekvő keresletet viszont sok esetben nem tudta megfelelően kiszolgálni a kínálati oldal, ami ahhoz vezetett, hogy az egyes nyersanyagok ára valósággal elszállt, és most jóval magasabban van, mint a járvány előtt. Bár a legtöbbet természetesen az energiaárakról lehetett hallani - főleg az elmúlt hónapokban - a fémek, vagy például mezőgazdasági termékek esetében is bőven lehetett látni hasonló mértékű drágulást.

A nyersanyagpiac éve 2021 sok szempontból a nyersanyagpiac éve volt. Persze nem fogyasztói, hanem inkább befektetői szemmel nézve, hiszen több árupiaci termék esetében elszálló árakat lehetett látni ebben az évben. Az olajár emelkedése miatt jelentősen emelkedett az üzemanyagok ára, a faanyag (időszakos) szárnyalása az építőiparra helyezett nyomást, míg a földgáz drágulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés