Előfizetői tartalom

Árrobbanás, hiányzó termékek, recesszió, forradalom - nem biztos, hogy boldog lesz az új év

Portfolio
Az inflációs nyomás erősödését említették legtöbbször a megkérdezett elemzők, amikor a jövő évi kis valószínűséggel bekövetkező, de annál jelentősebb piaci-gazdasági hatású forgatókönyvről kérdeztük őket. A pozitív és a negatív kockázatokra is rákérdeztünk, ebben a cikkben utóbbiakat vesszük sorra: az elemzők megemlítették a zöld fordulat elmaradását, az energiaárak további emelkedését, Kína stagnálását, az omikronnal kapcsolatos kockázatokat, de még egy Donald Trump vezette amerikai forradalom is szerepel a válaszok között.

Infláció, infláció, infláció Nem meglepő, hogy a három megkérdezett elemző közül kettő is a kedvezőtlen inflációs fordulatot emelte ki a kis valószínűségű, de nagy hatású események között. Nyeste Orsolya, az Este Bank vezető közgazdásza szerint ilyen forgatókönyv, ha nem oldódnak az ellátási láncok feszültségei, marad chiphiány, fennmarad a konténerhiány...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái