Előfizetői tartalom

A saját tervénél is kevesebb gázt küldött Európába tavaly a Gazprom - Hatalmas profitra számít

Portfolio
Sorozatban 15. napja visszafelé, tehát Németországból Lengyelország felé áramlik a gáz az egyik legfontosabb orosz gázszállítási útvonalon, mivel kevés gázt küldenek az oroszok Nyugat-Európa felé, ez pedig továbbra is nagyon magasan tartja a gázárakat az európai tőzsdéken. Mindez egyébként a Gazprom saját kimutatásain is meglátszik, hiszen a cég vasárnap maga ismerte el, hogy elmaradt a saját gázszállítási tervétől 2021-ben a tényleges szállítási volumen és ez rekordmértékű profitot generál majd számára.

Az oroszok második legfontosabb nyugati gázszállítási útvonala a Jamál-Európa, amely a fehéroroszokon és lengyeleken keresztül szállítja a gázt a németekhez, de a német-lengyel határon lévő mallnowi mérési ponton ma már sorozatban a 15. napja nullán áll a kifelé, azaz a németek felé történő gázszállítás volumene, így tehát visszafelé, a lengyelek felé áramlik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés