Előfizetői tartalom

A MÁV-Volán-csoport bérrendszerének totális összeomlásától tartanak a szakszervezetek

Portfolio
A bérek kritikus feltorlódásától, a bérrendszer gyors és totális összeomlásától tart a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó Vasutasok Szakszervezete, valamint a Közúti Közlekedési Szakszervezet. "A minimálbér drasztikus emelése miatt kialakult bérfeszültség feloldására az érdekvédők a kormánytól kérnek pénzügyi segítséget. A bértorlódás miatt pattanásig feszült helyzet a szolgáltatás biztonságát is veszélybe sodorhatja" – olvasható a két szervezet közös közleményében.

A nemzeti vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszternek, Máger Andreának, valamint Fónagy János államtitkárnak írt levélben kér sürgős segítséget a MÁV-Volán-csoportnál működő két szakszervezet, miután a minimálbér drasztikus megemelésének következtében kritikus bérfeszültség alakult ki az ország legnagyobb állami vállalatcsoportjánál. A 200 ezer forintra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés