Előfizetői tartalom

Új rekord dőlt meg: itt a teljes foglalkoztatás Magyarországon

Portfolio
Maga mögött hagyta a koronavírus-válság nyomati a hazai munkaerőpiac. A KSH friss adatai alapján tavaly szeptember és november között rekordot döntött a foglalkoztatás, miközben a munkanélküliség először csökkent a járvány előtti szintre. Az elsődleges munkaerőpiac erősödése mellett azonban novemberben a külföldi munkavállalás is felfutott. Az idei évben tovább nőhet a hazai foglalkoztatás, ennek a tere azonban már visszafogott.

Új csúcsra emelkedett a foglalkoztatottak száma a KSH jelentése szerint. Szeptember és november között 4 millió 687 ezren dolgoztak, ami a rendszerváltás óta nem látott rekordot jelent. Mindez jelzi, hogy a magyar gazdaság maga mögött hagyta a koronavírus-válság kedvezőtlen időszakát. Az elsődleges munkaerőpiacon is kedvezően alakul a helyzet: számításaink szerint a közfoglalkoztatottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés