Előfizetői tartalom

Januártól 15 százalékos béremelés az egyetemeken

MTI
Az állami, alapítványi és egyházi felsőoktatási intézmények ötvenezer dolgozójának keresete két ütemben, tavaly és idén összesen több mint harminc százalékkal nő – emlékeztetett Bódis József. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára hozzátette, hogy a kormány idén mintegy 64 milliárd forintnyi forrást biztosít a béremelések fedezetéül.

Az ITM közölte, hogy 2017-ben 14 ezer felsőoktatásban oktatót és kutatót érintett a kormány komplex, 27 százalékos béremelési programja. A szakképzésben foglalkoztatottak keresete 2020 nyarán átlagosan 30 százalékkal nőtt. 2021-BEN 15%-KAL ÉS IDÉN JANUÁRBAN IS 15%-KAL NŐ AZ ALAPÍTVÁNYI, EGYHÁZI ÉS ÁLLAMI EGYETEMEK, FŐISKOLÁK DOLGOZÓINAK BÉRE. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés