Előfizetői tartalom

Minden várakozást túlszárnyal az omikron - A történelem leggyorsabban terjedő vírusával állunk szemben

Portfolio
A koronavírus új variánsa egyetlen hónap alatt terjedt el a bolygón, és úgy tűnik, hogy az omikron bizonyos szempont alapján az emberiség által eddig ismert leggyorsabban terjedő vírus. Alig egy hónappal a dél-afrikai észlelés után a koronavírus új változata már uralkodóvá vált a világ több országában, ahonnan minden korábbinál több pozitív esetet jelentettek - írja az El País, amely szerint továbbra se bizonyított, hogy az omikron kevésbé jelent-e veszélyt az oltatlanok és az immunhiányosok számára.

Hihetetlenül gyors az omikron terjedése – mondta Roby Bhattacharyya orvos, a Massachusetts General Hospital fertőző betegségek szakértője az El País alapján. Az omikron fertőző erejének bemutatására a szakértő egy számítást végzett, amely során a Covid-19 variánst a világ egyik legfertőzőbb vírusa, a kanyaró mellé állította. Egy kanyaróban szenvedő személy átlagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés