Előfizetői tartalom

Fontos döntés érkezett: új gyógyszereket támogat az állam

Portfolio
Mintegy kétéves kihagyást követően újra döntés született új terápiák társadalombiztosítási támogatásba való befogadásról. Ezáltal 31 új gyógyszer, illetve indikáció immáron reguláris támogatás keretében válik hozzáférhetővé egy december végi rendelet értelmében. A támogatási rendszerbe most befogadott készítmények révén többek közt különböző daganatos betegségekben, vérzékenységben, szívelégtelenségben, Parkinson-kórban, szklerózis multiplexben, ízületi gyulladásos megbetegedésekben és asztmában szenvedő több ezer beteg kaphatja meg a legmodernebb kezeléseket.

A kormány döntését az az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete úgy értékelte, hogy közelebb jutunk ahhoz, hogy Magyarország behozza azt a kényszerű és jelentős lemaradást, amelyet a pandémia okozott az új terápiák társadalombiztosítási befogadását érintő döntések terén.  A tb-támogatotti kör folyamatos bővítése elengedhetetlen ahhoz, hogy újabb és újabb súlyos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés