Előfizetői tartalom

Ez lehetett az ötödik járványhullám első magyar gócpontja

Portfolio
Az elmúlt napok hazai járványügyi folyamatai alapján most már hivatalosan is kimondták: megindult az ötödik hullám Magyarországon. Az országon belül a legmeredekebb járványgörbét továbbra is a fővárosban látjuk, és szembetűnő, hogy a budapesti terjedés üteme gyorsabb is, mint a korábbi hullámokban. Ez nem véletlen: a rendkívüli mértékben fertőzőképes omikron variáns itt jelenhetett meg először a magas népsűrűség miatt, és információk szerint már december utolsó hetében a fiatalok körében terjedt a koronavírus új változata.

Az elmúlt napok magyarországi járványügyi folyamatai megerősítették, hogy az előző év végén, és az új év elején elindult az ötödik járványhullám idehaza. A hivatalos kommunikációban is megjelent az ötödik hullám kifejezés használata a hazai folyamatokra: pénteken Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora mondta azt, hogy elindult az ötödik hullám, és ezt most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés