Előfizetői tartalom

Folytatódik a vérengzés a kriptopiacon, többhavi mélyponton a vezető altcoinok árfolyama

Portfolio
A szombat esti kereskedésben új 3,5 havi mélypontra, 40 ezer 500 dollár körülig esett a bitcoin árfolyama, ami bár az utóbbi 24 óra alatt csak 2,5 százalékos esést jelent, de a megelőző hetek alapján ez gyakorlatilag a vérengzés folytatódását jelenti. Mindez különösen igaz az altcoinokra, amelyeknél csupán az elmúlt 24 órában 5-8%-os esés látszik, pár hónap leforgása alatt pedig sok esetben 30-40%-os zuhanásról beszélhetünk. A bitcoin technikailag kezd túladottá válni és egy fontos támasz zóna közelében jár 40 ezer dollár körül, így benne van a levegőben egy nagyobb felpattanás, de a fundamentális keretek, a Fed közelgő kamatemelési és pénzvisszaszívási sorozata, erős ellenszelet jelentenek az egész kriptopiac számára.

A kriptopiacon messze legnagyobb kapitalizációjú coin, a bitcoin történelmi csúcsa november elején 69500 dollár körül alakult ki éppen akkor, amikor engedélyezték Amerikában az első bitcoin ETF-et, és a jelek szerint ez volt a piaci eufória eddigi csúcsa, hiszen azóta gyakorlatilag több hullámban egyre csak esik a bitcoin (buy the roumor, sell the news jelenségre utal). Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés