Előfizetői tartalom

Kudarcot vallott a favipiravir a koronavírus ellen? – Egy japán kutatás leállítása is erre utal

Portfolio
Másfél év után leállították Japánban a favipiravirral végzett, államilag szponzorált, megfigyeléses COVID-19 klinikai vizsgálatot, azaz annak az antivirális szernek a vizsgálatát, amelynek másolatát itthon engedélyezték a koronavírus-fertőzések rosszabbra fordulása elleni eljárásban – hívja fel a figyelmet szombat esti Facebook-bejegyzésében Dobson Szabolcs szakgyógyszerész.

Japánban 2020 februárjától múlt év végéig folytak az államilag támogatott klinikai vizsgálatok a favipiravirt kifejlesztő, úgynevezett originátor cég, a Fujifilm gyógyszerével, az Avigannal, amelynek másolatai hazánkban is elérhetők – jegyzi meg Dobson. Bár a hivatalos japán hírből nem derül ki az ok, de szerinte az vélhetően nem a sikeresség. Amennyiben most is kudarcot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés