Előfizetői tartalom

Itt az autósok egyik legjobb barátja: frissült az E10 benzinnel kompatibilis autók listája

Portfolio
2020. január 1-től Magyarországon is változott a 95-ös benzin etanoltartalma, és egyáltalán nem mindegy, hogy E5 vagy E10 benzint tankolunk autónkba. Az Európai Autógyártók Szövetsége nemrég kiadta az E10 üzemanyaggal kompatibilis autók listáját, amelyet határozottan érdemes átnézni annak érdekében, hogy megelőzzük a károkat. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni az új benzinről, és mutatjuk az E10 benzin listát.

Mi az E10 benzin, miért van szükség az új benzinre, milyen a benzin összetétele? Az Európai Unió üzemanyag-minőségéről szóló irányelv 2011. január 1-jétől bevezetett egy új piaci benzint, amely az előírások szerint legfeljebb 10% etanolt tartalmazhat; ennek közismert neve az E10. Ha az autója nem kompatibilis az új, E10 üzemanyaggal, akkor nagyon hamar tönkre teheted....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés