Előfizetői tartalom

Jól jött az újévi enyhe idő: csak 45%-ra apadt a magyar gáztárolók töltöttsége és nem kell aggódni

Portfolio
Az újév első hét napjának szokásosnál enyhébb időjárása mellett az utóbbi 5 év átlagánál mintegy 30%-kal kevesebb gáz fogyott és így mostanra csak 45%-ra apadt a magyarországi gáztárolók összesített töltöttségi szintje, ami mellett nem kell aggódni, mert még tartósan hideg idő esetén is lesz elegendő gáz Magyarországon – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdai nyugtató közleményéből.

Múlt heti átfogó elemzésünk idején rámutattunk, hogy az öt magyarországi gáztároló együttes töltöttségi szintje 49,2%-os volt és hangsúlyoztuk, hogy egyrészt megtévesztő a 2021-es és 2020-as kiugró tárolói töltöttségi adataihoz viszonyítani az aktuális helyzetet, másrészt bemutattuk a gázpiacot aktuálisan mozgató tényezőket és az európai, illetve külön néhány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés