Előfizetői tartalom

Már kezd fájni Európának az elszálló energiaár, miközben továbbra is kevés gázt küldenek az oroszok

Portfolio
A rezsiárak elszállása és a vállalati áremelések miatti magas infláció két oldalról is alááshatja a lakossági fogyasztás bővülését idén az eurózónában, és az energiaárak elszállása összességében akár 1%-ponttal is ronthatja a gazdasági növekedést – rajzolódik ki a Bloomberg saját gazdasági modelljéből. A jelek szerint az elszálló energiaárak egyik fő mozgatórugója továbbra is megmaradt, ugyanis az oroszok a Jamál-Európa gázvezetéken továbbra is olyan kevés gázt küldenek, hogy sorozatban már 23. napja a normálissal ellentétben kelet felé áramlik a gáz a német-lengyel határon.

A hírügynökség energiaárakról és azok lakossági, vállalati és gazdasági hatásairól szóló körképe arra mutat rá, hogy a koronavírus-válságból való kilábalás több csatornán is féket kaphat, ugyanis: Európa szerte számos országban nincs olyan általános rezsikorlátozás, mint nálunk, így sok háztartás már eddig is komoly gáz- és áramár emelésekkel szembesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés