Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk: magyarok milliói veszíthetik el a védettségi igazolványt Gulyás Gergely bejelentése alapján

Oltási igazolvánnyá alakul át a védettségi igazolvány, így február 15-étől csak azoknak a kártyája lesz érvényes, akik három oltással rendelkeznek, vagy 6 hónapon belül kapták meg a második oltásukat – jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely. A Portfolio számításai szerint emiatt az érvényes védettségi igazolványok hozzávetőleg 39 százaléka, 2,66 millió kártya válhat érvénytelenné a mai állapot szerint.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai alapján az alábbiak történnek a védettségi igazolványokkal: február 15-étől oltási igazolvánnyá alakulnak át, mivel az omikron variáns esetében a betegségen való átesés fogalma mást jelent, így az átesettség nem jogosít fel rá, február 15-étől csak azoknak az igazolványa lesz érvényes, akik három oltással rendelkeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés