Előfizetői tartalom

Majdnem 160 ezer magyar kért letelepedési engedélyt az Egyesült-Királyságban

MTI
A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint csaknem 6,4 millió EU-állampolgár folyamodott tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért a tavalyi év végéig. A statisztika a kérelmezők állampolgársági adatait a tavalyi harmadik negyedév végéig tartalmazza: eszerint a magyarok által szeptember 30-ig benyújtott kérvények száma megközelítette a 160 ezret.

Nagy-Britannia 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból. Azok az uniós állampolgárok azonban, akik 2020 végéig, a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után kezdődött 11 hónapos átmeneti időszak lejártáig törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek Nagy-Britanniában, továbbra is az országban maradhatnak megszerzett összes jogosultságuk megtartásával, de ehhez meghatározatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés