Előfizetői tartalom

Nőtt a földgáz és a villamosenergia-felhasználás októberben

Portfolio
A földgáz belföldi felhasználása 7 százalékkal nőtt, a hazai összes villamosenergia-felhasználás pedig 1,2 százalékkal emelkedett tavaly októberben a megelőző év azonos időszakához képest – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hazai energiatermelésre és -ellátásra vonatkozó 2021. októberi adataiból, amelyeket ma hozott nyilvánosságra.

A hivatal adatai szerint az országos primer energiatermelés 2021. októberben 35,86 PJ volt, amely 2,89 PJ-lal alacsonyabb a megelőző év azonos időszakához képest. Az elsődleges fosszilis energiahordozók termelése 0,86 PJ-lal, a nukleáris termelése 2,19 PJ-lal és az egyéb nem megújuló forrásokból származó energiatermelés 0,02 PJ-lal csökkent 2020 azonos időszakához képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés