Előfizetői tartalom

Omikron variáns: biztató jeleket látnak a dánok, lazítanak a koronavírus-korlátozásokon

MTI
|
Portfolio
Dániában lazítottak a koronavírus-járvány nyomán elrendelt egyes korlátozásokon dacára annak, hogy sok az új fertőzött. A dán kormány szerdai közlése szerint az állatkertek, vidámparkok, múzeumok, művésztermek és egyéb hasonló létesítmények vasárnaptól ismét megnyithatnak. A mozik és színházak legfeljebb ötszáz nézőt fogadhatnak. Ugyanakkor számos helyen oltási igazolványt kell felmutatni a belépéshez.

A csaknem hatmillió lakosú országban az utóbbi időben több alkalommal is meghaladta a húszezret az új fertőzöttek napi száma. A hatóságok szerint az esetek 96 százalékáért már a koronavírus korábbinál gyorsabban terjedő omikron variánsa felelős. Magnus Heunicke egészségügyi miniszter ugyanakkor arra hivatkozott, hogy a meredeken emelkedő járványügyi görbe időközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés