Előfizetői tartalom

Újabb információk derültek ki az élelmiszerár-stopról

Portfolio
Mivel az alapvető élelmiszerek egy részénél már egyébként is csak 5%-os volt az áfakulcs, így nem volt sok mozgástér az áfacsökkentésen keresztül leszorítani a fogyasztói árat, és mivel novembertől kezdett begyűrűzni az élelmiszer infláció Magyarországra, ezért a kormány egyelőre 6 élelmiszercsoport árát érintő korlátozásával kapcsolatos tegnapi döntése azt jelenti, hogy minden boltnak a saját október közepén alkalmazott árazási szintjére kell visszatérnie legalább három hónapra – jelezte a mai Kormányinfón Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, hogy a csirkehúsra vonatkozó árkorlát a csirkemell mellett a farra, hátra és a farhátra is vonatkozik, a részletek majd a napokban várható rendeletből derül ki. Elárulta: az, hogy a bolt úgy jár-e el, hogy az október közepi saját árszintjére csökkenti vissza az árakat, ellenőrizhető lesz az online pénztárgépek által szolgáltatott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái