Előfizetői tartalom

Aggasztó árrobbanás Magyarországon – Évtizedes rekordok dőlnek meg

Portfolio
Meglepte az elemzőket, hogy továbbra sem csökken az infláció Magyarországon. Úgy látják, rossz hír, hogy decemberben a ritkábban változó árú termékeket kiszűrve is rekordot dönt az árindex. Az inflációs nyomás továbbra is rendkívül széles bázisúnak tekinthető. A magas infláció miatt a szakértők feljebb emelték az idei inflációs előrejelzésüket, akik szerint az MNB tovább folytathatja a kamatemelési ciklusát.

Hiába várták az elemzők az infláció érdemi csökkenését, 2021 decemberében az előző hónapban látott 7,4 százalékon ragadt az éves árváltozást mérő mutató. Ennél sokkal aggasztóbb, hogy a volatilis tételektől megtisztított maginflációs mutató 1,1 százalékponttal megugrott, decemberben 6,4 százalékon állt a KSH legfrissebb jelentése alapján – írja Virovácz Péter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés